torsdag 1. april 2004

Den gode melodi


Det er bare å fråtse blant utgivelsene til norske jazzmusikere om dagen. Her er nok et eksempel.
«Evening Falls» er den norske gitaristen Jacob Youngs første plate på tyske ECM. Og blander seg dermed inn i et storfint selskap. (Jan Garbarek, Arild Andersen, Terje Rypdal for å nevne noen).
Denne plata bære preg av en komponist og musiker som er oppriktig glad i den gode melodien. «Evening Falls» er meget stemningsfull og gitaristen Jacob Youngs medmusikere er med på å gjøre denne plata til en vakker og litt melankolsk, men samtidig frisk opplevelse.
Youngs innsats på plata er formidabel, likevel er det trompetspillet til Mathias Eick (24) som på mange måter løfter denne plata til de helt store høyder.
Gruppa består av musikere fra hele tre generasjoner i norsk jazz. På trommer finner vi evigunge og legendariske Jon Christensen (60), som igjen viser kreativitet og lydhørt samspill. På bassklarinett og tenorsaksofon finner vi Vidar Johansen (50).
Mats Eilertsen (30) på bass har samarbeidet med Jacob Young siden 1996 og har spilt med Bobo Stenson, og er med i det kritikerroste bandet Food. Trompeteren Mathias Eick (24) har sin bakgrunn fra Jaga Jazzist og Motorpsycho.
«Evening Falls» er produsert av legenden Manfred Eicher.


JACOB YOUNG: «Evening Falls»
ECM 1876 (2004)
Spilletid: 50.23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar