mandag 18. mars 2024

Gitaristisk krydderi


 Knut Bjørnar Asphol er ute med sin åttende innspilling. Med ni små og lekre komposisjoner formidler han øyeblikk og stemninger på en fin-fin måte. Denne digitale utgivelsen med klassiske, flamenco- og jazzinspirerte stykker kan gi ørene et fint av brekk i en hektisk hverdag.


De ni stykkene som er med her viser Asphols interesse for det tidvis enkle og klare i musikken. Innspillingen heter betegnende nok «SOLO», og vi får et innblikk i Asphols fine teknikk med blant annet et utsøkt fingerspill.

Det hele åpner med et stykke han har kalt «Baroque Noir», der den enkle melodi gis i et transperant lydbilde. Vi hører strengenes bevegelse, noe som gir et levende og godt lydbilde.

I «Wilderness Exit» tar han spillet helt ned i det vare musikalske landskapet. Et nydelig stykke som maner til ro. Med andre ord - en nydelig akustisk perle. I «Solera» blir det mer fart i sakene med en liten dose sydlandsk temperament, og den drøyt 30 minutter lange gitaropplevelsen avsluttes med «Winter Ballet» - musikk der man formelig hører snøfnuggene dalen.

KNUT BJØRNAR ASPHOL: «SOLO»
Labels and Gentlemen - LAG154 (2023)
Digital utgivelsen
Spilletid: 30'46

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar