onsdag 17. september 2003

Dampfri jazz


Det er uten tvil fire dyktige musikere som sammen danner gruppa Damp. Men det syder og freser liksom ikke av denne plata.
Musikken er litt for kjø nnsløs, selv om det tidvis faktisk svinger godt av denne musikken som Asbjørn E. Lerheim har skrevet. Lerheims komposisjoner har tendenser til fine melodilinjer, men de improvisatoriske bitene er forutsigbart. Det hele blir derfor litt lunkent og tar aldri helt av.
Bandet Damp er en kvartett som består av tidligere studenter ved jazz/improvisasjonslinja ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og fremfø rer moderne akustisk jazz. Inspirasjonskilder er navn som Bill Frisell og Kenny Wheeler, men også musikere som Ornette Coleman og Albert Ayler. Damp var ett av fire band som i august 2001 ble valgt ut til å representere Norge under den store internasjonale «European Jazz Contest » i Avignon, Frankrike. Bandet fikk svært god respons og saksofonist Jørgen Munkeby vant her prisen for beste solist.
Damp er: Asbjørn Lerheim (gitar); Jørgen Munkeby (ten.sax); Roger Arntzen (kontrabass); Torstein Lofthus (trommer). Musikerne har erfaring fra grupper som; Subtonic, Shinig, Jaga Jazzist, Eckhard Baurs kvartett og bandet til Bertine Zetlitz.

DAMP: «Mostly harmless (Songs)»
AIM Records AIMCD182 (2003).
Spilletid: 39:59

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar