torsdag 30. juni 2022

Det ensomme piano


 Pianoklangen sprer seg ut i høyttalerne og lukker du øynene kan du se for deg Jan Gunnar Hoff i Stormen Kulturhus i Bodø - med dempet belysning. Da kan fantasien ta deg videre inn i Hoffs delikate musikalske verden.


«Home» kan gi mange refleksjoner. Tittelen i seg selv indikerer at Jan Gunnar Hoff ER hjemme, hjemme i et kulturhus han trives i og hjemme i landsdelen har er fra. «Home» speiler også musikk som pianisten selv trives utmerket i - både i egne vakre komposisjoner, samt en del svært så lekre arrangementer, ført i pennen av Hoff selv.

En plate på 14 musikkstykker kan nok i gitte tilfeller virke både gjentagende og litt langt, men Hoffs tangentbruk og hans evne til å kombinere rene klassiske innfall og mer jazza tildragelser er gjort så godt at i alle fall undertegnede satt som naglet i sofaen ved første gjennomlytting. 

Så finner man andre kvaliteter - musikken reiser gjennom rommet og kiler både ørene og sjela. Spesielt er jeg fasinert av evigunge «Summertime» (Gershowin), den vake nordnorske "nasjonalsangen" «Barndomsminne fra Nordland» og et fint arrangement av «Bruremarsj fra Beiarn».

Mye av musikken går rett inn i den norske folkesjela. Og etter en del gangers lytting oppleves det at musikken "snakker" til deg på forskjellig vis - hver gang. Slikt borger for den ytterste kvalitet.

Plata er enkel og befriende å lytte til. MÅ anskaffes!

(pst - lyden er skrudd av magiker og lydguru Morten Lindberg)

JAN GUNNAR HOFF: «Home»
2L168 (2022)
5.1 DTS-HD, 7.1.4 Dolby Atmos, 2.0 LPCM, 7.1.4 Auro-3D
Spilletid: 59:06

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar