tirsdag 16. januar 2024

Kreativitet i klanger


 Kvindelige Studenters Sangforening gir ut musikk skrevet av kontrabassisten og komponisten Ellen Andrea Wang. Å kombinere de nesten åndelige kvinnestemmene til koret inn i jazzens lekre dans er et meget fint og kreativt grep.

Verket «Magnificat» ble urframført under Jazzfestivalen i Molde i 2021. Koret er på denne platen sammen med Hanna Paulsberg på saxofon og konponisten selv på kontrabass og vokal.

Å gå inn i jazzens verden er i følge cd-heftet noe helt nytt for dette koret, men det må sies at sangerne i KSS er av det usedvanlig gode slaget. Wangs musikk flyter og svever akkurat så fint som gjør at lytteropplevelsen i stua blir meget god. 

Tekstene til verket er hentet fra Lukas-evangeliet og den katolske kirkens liturgi. Her blir vi ført inn i Marias opplevelse av det å skulle føde et barn - altså ikke et hvilket som helst barn i følge evangeliet.

Grepet å gjøre disse tekstene til en slags jazz-messe er godt tenkt. Koret er meget fint, og musikerne legger seg godt inn i den musikalsk opplevelsesfolden. De 10 delene som «Magnificat» består av er arrangert av komponisten selv, med tre fine bidrag av Kjetil Bjerkestrand.

Det er Marit Tøndel Bodsberg Weyde som leder hele prosjektet fint i havn.

ELLEN ANDREA WANG: «Magnificat»
Kvindelige Studenters Sangforening
Hanna Paulsberg, saxofon - Ellen Andera Wang, kontrabass og vokal
LAWO Classics LWC1266 (2023)
Spilletid: 43'15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar