fredag 19. januar 2024

En gitarmesters hyllest til en gitarmester


 Marius Noss Gundersen - en fykandes god gitarist - er ute med sitt tredje og siste album som tar for seg musikk av den brasilianske gitaristen og musikeren Marco Pereira. Og det er et musikalsk koldtbord - med koloristisk lidenskap Gundersen serverer med sine strenger.

Marco Perira er for gitarister en verdenskjent musiker og komponist. Og du har sikkert hørt musikk fra hans penn uten egentlig å vite hvem denne farkerike musikeren er. Og det første møtet mellom Pereira og Gundersen fant sted så langt tilbake som i 2007. Men så kan vi skru tiden frem til 2019. Da fikk Marius Noss Gundersen Statens Kunstnerstipend for å fordype seg i musikken til Pereira. Prosjektet består av tre albuminnspillinger, hvor hvert album er forankret i Marco Pereiras musikk. Og nå er altså det siste prosjektet ferdig.

Musikken til Periera er mangslungen. Den favner vidt for å si det mildt, fra de rene klassiske verk til ren og behagelig underholdningsmusikk - dog med et elegant strøk av kvalitet som Perira har med seg i sin musikk.

Gundersen overbeviser med stor innsikt i denne musikken. Skulle bare mangle da Pereira har vært hans mentor i lang tid. Med seg på denne platen har han også et knippe av særdels fine musikervenner, blant andre Tora Augestad (vokal), Maiken Mathisen Schau (fløyte), Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (cello), Gjermund Titlestad (gitar) og Karl Erik Horndalsvees (kontrabass) pluss Oslo Strings. 

Så her er det bare å lukke øynene å drømme seg bort til sydligere breddegrader!

MARIUS NOSS GUNDERSEN: Chamber Music by Marco Perira
Gvito Records GVR008CD (2023)
Spilleitd: 41'13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar