tirsdag 28. mai 2013

Drømmende landskap


Dette er en hyllest til naturens påvirkning av mennesket. «Living» oser av malerisk skjønnhet, vill natur og meditativ inderlighet. Hoff sparer ikke på noe. Her er improvisasjoner og komponerte småstykker som på mange måter står meget godt til hverandre. Og igjen blir overbevist over denne flotte musikerens evne til å skape stemninger med sitt spill.
Selv om dette er Jan Gunnar Hoffs første album for solo piano, blir man slått over hvor riktig det er å slippe en slik plate nå. Hoffs skapende kvalitet er udiskutabel - like mye som hans utøvende kvalitet er stor. På platen finnes også hans egen versjon av «Å eg veit meg eit land», og det føles helt riktig å inkludere denne i noe som er en musikalske hyllest til alt som lever.
Jan Gunnar Hoff har vært freelancer fra 1979 og aktiv som soloartist siden 1992. Hans band med bl.a Audun Kleive og Bjørn Kjellemyr slo igjennom med strålende omtaler på Vossa Jazz i 1995 og de har senere gjort London Jazzfestival, Molde Int. Jazzfestival med EBU-sending til hele Europa, samt en rekke turnéer og festivaler i Norden, Paris m.m. Hoffs komposisjoner har vært framført i prosjekter med Mike Stern, Pat Metheny, Alex Acuña, Maria João, Mathias Eick, Tore Brunborg og mange flere. Han har gitt ut en rekke soloplater og komponert ca 180 verk for ulike besetninger, bl.a Tingingsverket til Vossajazz 2005. I tillegg til solokarrieren underviser Hoff også jazzstudenter på Universitetene i Tromsø og Kristiansand.

JAN GUNNAR HOFF: «Living»
2L92 (2013)
Genre: Jazz

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar