mandag 20. november 2023

Den gode juleplaten


 Når det stunder mot jul dukker juleplatene opp - like sikkert som alle julekonsertene rundt om. I år har alle korene i Oslo Domkirke gått sammen om «Klinge skal et Jubelkor» der alle korene viser hvilken bredde og musikalsk glede som ligger i å formidle julens musikk.

Den yngste sangeren er 5 år - den eldste er 72 år. Bare med et slikt inngangspunkt til musikkopplevelsen settes en standard tuftet på korenes juletradisjon.

Denne innspillingen er tuftet på Domkirkens årlige julekonsert og er en av de konsertene som mange MÅ ha med seg. For det er gleden ved å synge som som smitter både konsertpublikummet og de av oss som må ty til denne innspillingen for å få et lite snev av stemningen rundt denne konserten.

De medvirkende korene er mange; Oslo Domkor, Oslo Domkirkes guttekor, Oslo Domkirkes Ungdomskor, Consortium Vocalwe Oslo og Trefolghet jentekor. I tillegg er en rekke av våre fremste musikere med, samt organistene Kåre Nordstoga og Marcus André Berg.

Det er mye tradisjon i programvalget for denne innspillingen - naturlig nok. Vi hører kjente ting som «Folkefrelsar til oss kom», «Å, kom nå med lovsang», «I denne søte juletid», «Det lyser i stille grender» og selvsagt «Deilig er Jorden». Men også litt mer ukjente sanger finner du - blant annet «Veni redemptor gentium», Andrew Smiths «There is no Rose of such Virtue», Max Regers «Maria Wiegenlied» og det hele avsluttes med Charles-Marie Widors «Toccata» fra hans femte orgelsymfoni.

Dette er variert og meget god plate der vi møter sangere i alle aldersgrupper som sammen gjør at du får en særdeles fin opplevelse.

OSLO DOMKIRKES KOR: «Klinge skal et Jubelkor»
Dirigent: Vivianne Sydnes
Orgel: Kåre Nordstoga og Marcus André Berg
LAWO Classics LWC1272 (2023)

Spilletid: 61'43



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar