fredag 4. desember 2020

Delikat sang i delikat innpakning

 


Enkelt ting ting ER fint - særdeles fint. Kvindelige Studenters Sangforenings jule-plate er av delikate og fine slaget.Vi møter et sangkor med klokkeklare kvinnestemmer, et kor med rik klang og med mange nye arrangementer. Og med seg har de organisten Inger-Lise Ulsrud som leker med klanger i sine små improvisasjoner flettet inn i julens vakre sanger.

Det er spennende å igjen lytte til en plate med en del sanger som ikke alltid er "main-stream" jul. Så her er det bare å takke de ansvarlige som nennsomt har plukket musikk som for det første står seg godt til hverandre, og for det andre pirrer øregangen, samtidig som "sjelen" får sitt.

Her er «Fra fjord og fjære», «Et lite bån», «Stille kyrkjeklokka sler», «Gjev ikkje glans og gull og prakt» (Jean Sibelius) og Sigurd Lies «Sne». 

Selvsagt er de kjente sangene med også. «Det kimer nu til julefest», Kling no, klokka», «Stille natt», «Sæle jolekveld», «Nordnorsk julesalme» - og klassikerne «Jeg er så glad hver julekveld», Deilig er den himmel blå» og ikke minst en nydelig versjon av «Deilig er jorden». Sist nevnte med en overstemme i tredje vers som ga undertegnede små frysninger.

Det litt unike med platens arrangementer er at de fleste sangene er arrangert av nåværende eller tidligere medlemmer av koret. Slikt vitner om at man som sanger trives i dette klanguniverset som skapes. At det også er flust med solistiske innslag på platen gjør den enda mer spennende å låne øret til.

Dirigent Marit Tøndel Bodsberg Weyde har igjen skapt et meget lyttervennlig album, som vil både glede - og mane til lytting i dagene frem mot jul.... hvert år!

Skal du ha én eneste juleplate i år, anbefaler jeg denne.

KVINDELIGE STUDENTERS SANGFORENING: «Stille som sne»
Orgel: Inger-Lise Ulsrud
Dirigent: Mari Tøndel Bodsberg Weyde
LAWO Classics LWC1209 (2020)
Spilletid: 67:33


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar