tirsdag 10. januar 2023

Fine stemninger


 På platen «Between Hotels and Time» møter vi vokalisten Anneli Drecker, forfatter Lars Saabye Christensen, samt komponist og pianist Ketil Bjørnstad. Det er blitt et møte med riktig så fine og magiske stemninger.

18 låter har det kommet ut av et spesielt vennskap mellom tre artister som også samarbeidet rundt platen «Suite of Poems» som kom ut i 2018. Og igjen har dette samarbeidet resultert i en helt spesielt og fin plate.

Christen og Bjørnstad traff hverandre for første gang for 44 år siden. Og det kan nok sies at de har en enorm respekt for hverandres kunst. Og når de to herrer vever sine kunstneriske talenter sammen, får vi et nytt album som er både sårt og tidløst.

Tekstene til Lars Saabye Christensen er nemlig av det litt såre slaget - og med Bjørnstads tidvis melankolske tonesetting kombinert med Anneli Dreckers spesielle stemme, bærer inntrykket av denne platen langt i den kunstneriske sfære.

Den drøye timen som musikken flyter ut av høyttalerne går med andre ord fort. Her er det ingen ting som forstyrrer lytteropplevelsen. Tekstene (som er på engelsk) krever ingen store tolkninger av lytteren. De krever funderinger - noe som Bjørnstads musikk er med på å underbygge på en nydelig måte og som gjør opplevelsen i sofakroken rik og den bidrar til ettertanke,

Så en god takk til en kunstnerisk trio som har mye på hjertet - igjen.

DRECKER / CHRISTENSEN / BJØRNSTAD: «Between Hotels and Time»
Grappa Records (2022)
Spilletid: 61:25

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar