torsdag 4. desember 2003

Atmosfære og lys


Dette er den tredje plata Helge Liens trio gir ut på like mange år. Gruppas tidligere innspillinger og turnéer er lovpris både blant publikum og presse, og gruppas tredje plate innfrir så absolutt.
Og det er godt å registrere at spesielt pianist Helge Liens egne komposisjoner følger opp hans tidligere innsats på skrivefronten, med fantasifulle og lyttervennlige melodier, der hans to medmusikere, Frode Berg på bass og Knut Aalefjær på slagverk er viktige bidragsytere for et helhetlig og spenstig album.

Det er i første rekke den frodige musikalske fantasien som både komponist og musikere legger for dagens som slår en. I mye av musikken legger man improvisasjonskunsten i bånn. Og med meget fine melodiske utgangspunkt vokser opplevelsen av musikken for hver gang man lytter til den. Atmosfæren på «Asymmetrics» er blandet. Trioen benytter seg av det «kjente» (melodien) og det ukjente (i variasjoner og improvisasjon), noe som skaper en en følelse av «forutsigbar uforutsigbarhet». God musikk kan overraske - og det gjør Helge Lien til gangs. Denne plata tåler mange runder i spilleren.
Trioens nye plate oser av kvalitet, også mye takket være lydmannen Jan-Erik Kongshaug. Her lukter det «Spelemannspris»-nominasjon lang vei!

HELGE LIEN TRIO: «Asymmetrics»
DIW 630 (2003)
Spilletid: 57:54

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar