tirsdag 14. desember 2004

Dypdykk etter den gode melodi


Selvkomponerte standardlåter av godt merke! Dette er på en måte å skru tiden litt tilbake, med en blanding av litt jazzete funk á la Hubert Laws. Jon Eberson (gitar), Beate Slettevoll Lech (vokal) og Morten Halle (fløyte og saksofoner) har her et musikalsk konsept som er kvalitativt godt og som kan avnytes som ren hygge.

Metropolitan ble startet av de tre musikerne i 1997 med det formål å spille amerikanske standardlåter med strykeorkester i nye arrangementer. Bandet debuterte på Moldefestivalen i 1998, debutplaten kom i 1999 og flere TV-opptredener og bejublede konserter på klubber og festivaler fulgte.
Musikken er meget godt arrangert og de mange strykerne som er innvolvert skaper et varmt og trivelig lydbilde. Ut i fra forutsetningene funker denne plata som en kule. Man kan sikkert ha et vell av motforestillinger mot denne "gamle" musikktypen, men det er bare å ta den for hva den er og nyte musikernes fine arbeid.
Beate Slettevoll Lech har en flott stemme og måten hun fargelegger musikken på er uimotståelig. Hun har forøvrig skrevet alle tekstene. De er fulle av bilder og gir musikken et perspektiv full av nyanser.
I tillegg til de tre nevnte musikerne bidrar Bjørn Kjellemyr (bass), Rob Waring (vib.), Rune Klakegg (tangenter) og Pål Thowsen (trommer).

METROPOLITAN: "Love is blind"
Curling Legs CLP CD 84 (2004)
Spilletid: 53.29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar