tirsdag 7. desember 2004

Brødrejazz av godt merke


Denne konserten fra Scene West Victoria under Oslo Jazzfestival i 2002 svinger som bare rakker'n. For første gang er saksofon-brødrene Atle og Frode Nymo foreviget på samme skive. At de har den utmerkede pianisten Roger Kellaway med på laget, gjør denne platen til en musikalsk lekkerbisken.
Dette er med andre ord en sax-plate av sjeldent godt merke.
Kvintetten, som også består av Ole Morten Vågan på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer, leker seg gjennom musikk signert av blant andre; Chick Corea, Sonny Rollins og Joe Henderson. Også "gjestepianisten" Kellaway har bidratt med den utsøkte komposisjonen "Sally's Child".
De fire norske musikerne som bidra på plata tilhører alle en fremadstormende ung jazz-tradisjon her hjemme. Ikke bare har de blitt lagt merke til her hjemme, men de har alle markert seg i utlandet. Frode Nymo er et meget godt eksempel på dette. Han er også med i Urban Connection, som gjør stor lykke om dagen i Canada, Kina og Nepal.
Dette er med andre ord en norsk saksofon-duo i startgropa på noe som kan bli stort. Og "Inner Urge" er en superb start på noe som kan bli stort.

ATLE NYMO - FRODE NYMO QUARTET: "Inner Urge"
Taurus Records TRCD 844 (2004)
Spilletid:74.36

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar