tirsdag 1. juni 2004

Ekte kjærlighet


Varmt og lunt. To ord som passer godt på Erik Wesseltofts nye plate. Ni strålende spor har denne dyktige gitaristen laget og sammen med et utrolig fint lag av musikere, blir dette en plate litt utenom det vanlige.

Det er den melodiske linjen som gjennomsyrer plata. Og det er lyttervennlige snutter Wesseltoft har skrevet. Stemninger og ekte kjærlighet til musikken er to elementer som kan beskrive denne plata. Trangen til å senke øyelokka blir stadig sterkere jo lenger ut i plata man kommer - for dette er delikat jazz av meget godt merke.
Erik Wesseltoft har medvirket som musiker på et utall innspillinger for andre artister og musikere. Han har komponert musikk til flere teateroppsettinger og radioprogrammer og har alltid oppnådd gode kritikker. Dette er imidlertid første gang han er aktuell med en egen produksjon - og han er farlig nær innertieren i første forsøk.
Her er to gode råd; Lytt og nyt!
Musikere på plata er; Bugge Wesseltoft (piano), Harald Johnsen (bass), Svein Olav Harstad (piano-orgel), Vidar Johansen (tenorsax), Leif Oddvar Osen (trommer) og Kjell Fostvedt (congas). Jan Erik Kongshaug sitter ved spakene.

ERIK WESSELTOFT QUINTET: «Con amor»
Normann records NOcd 3007 (2004)
Spilletid: 47.08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar